zaterdag 21 april 2018

Een persoonlijke ontdekkingsreis

Verken je grenzen en werk aan je eigen kracht!

Op zaterdagmiddag 21 april organiseren Stichting Meer Kleur en Kwaliteit, ZijActief Limburg, Limburgse Katholieke Vrouwenbeweging, Vrouwen Gilde Limburg en Kenniscentrum FAM! in het licht van internationale vrouwendag de bijeenkomst ‘Een Persoonlijke Ontdekkingsreis. Verken je grenzen en werk aan je eigen kracht!

 

 

Op internationale vrouwendag staan we wereldwijd stil bij de lange weg die vrouwen hebben afgelegd naar gelijke kansen voor mannen en vrouwen. We vieren dat gelijkberechtiging van vrouwen in de wet is vastgelegd. We kennen het actief vrouwenkiesrecht (vanaf 1919), de handelingsbekwaamheid van vrouwen (vanaf 1957).

In 1980 werd in de wet vastgesteld dat er geen onderscheid gemaakt mag worden in werk, arbeidsvoorwaarden, onderwijs en sociale zekerheid. Vanuit deze basis hebben we een wereld te winnen en kunnen wij bergen verzetten.

Daar is kracht en lef voor nodig en af en toe ook uit je comfortzone komen. Als je immers niet de randen van je grenzen verkent zal je ook nooit weten hoe groot je kennis kan zijn, welke kansen er nog liggen en welke sturing je kan geven aan je leven.

De inleidende presentatie ‘Geluk, een keuze of overkomt het je’ wordt verzorgd door Ellen Vermeulen. Vervolgens kunnen de deelnemers twee workshops volgen rond de thema’s ‘Assertiviteit voorkomt stress’, ‘Weet wat je uitstraalt’ en ‘Zelfbeschikking’.

Dagvoorzitter is Kirsten Paulus, presentatrice bij L1.

 

De middag staat gepland van 12.30 (vanaf 12.00 inloop met broodjes) tot 16.30 (aansluitend netwerkborrel).

Locatie is zalencentrum het Forum in Roermond. De kosten voor deze middag zijn €10, -

Aanmelden voor 16 april: zijactief@zijactieflimburg.nl en door overmaken  van 10 euro op rekeningnummer NL62RABO0144103400 van Zijactief Limburg. Geef bij aanmelding ook de keuze van de workshops door. 

 

Lees hier het volledige programma / workshops

 

Inschrijven activiteiten

  

* verplicht veld / ** één van beide velden is verplicht

Nieuws

Manifest Netwerk Senioren Limburg

Provinciale Statenverkiezing 2019

17 september 2018

Eén derde van de Limburgse kiezers is senior. Dat vraagt om een doordacht politiek programma voor senioren en een coördinerend gedeputeerde seniorenbeleid! Het Netwerk Senioren Limburg heeft met het oog op de komende...

Nieuwe training dialoogleiders

Verandering van binnenuit

23 juli 2018

TRAINING DIALOOGLEIDERS Voor vrouwen en mannen die een training willen volgen en werken als dialoogleider om taboeonderwerpen en rechtspositie bespreekbaar te maken binnen migranten- en vluchtelingengroepen in het kader van het project ...

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.