donderdag 27 juni 2019

Religies & Isme's

Diversiteit en Verbinding

Er gaat geen dag voorbij waarbij we worden geconfronteerd met de verharding van de samenleving en de toenemende polarisatie. Deze zorgwekkende ontwikkelingen hebben zich de afgelopen jaren verspreid over verschillende werelddelen. Dit zorgt voor meer angst, wantrouwen en vooroordelen binnen de maatschappij. In sommige gevallen zorgt het ervoor dat bevolkingsgroepen recht tegenover elkaar staan. Dit veroorzaakt meer onveilige en gevaarlijke situaties binnen onze sociale, maatschappelijke en culturele samenleving.
 
Om een positieve bijdrage te leveren aan deze negatieve spiraal willen wij u een bijzondere presentatie geven genaamd: Religies & Isme's.
Isme's staat voor onder andere extremisme, radicalisme, terrorisme en Idealisme.

Op deze thema-avond gaan wij u informeren en bewust maken over bepaalde feiten en omstandigheden met betrekking tot diverse religies en de Isme's. Na deze presentatie wordt er tijd vrijgemaakt voor een dialoog en vragen. Op deze unieke avond willen wij door verschillende achtergronden en culturen bij elkaar te brengen zorgen voor verbinding en diversiteit. Daarnaast willen wij belangrijke onderwerpen bespreekbaar maken en de negatieve beeldvorming doorbreken middels kennis en bewustwording om meer harmonie, solidariteit en begrip te creëren.
Maar ook om als samenleving succesvoller te zijn in de breedste zin van het woord. 
 
Waar?
Dok 6 in Panningen
 
Deelnemen:
is gratis; aanmelden verplicht via mdaniels@smkk.nl 
 
 
 
 

 

Inschrijven activiteiten

  

* verplicht veld / ** één van beide velden is verplicht

Nieuws

de TO DO lijst voor vrouwenrechten

Bijeenkomst met Lilianne Ploumen

23 januari 2020

SMKK en FAM organiseerden op 17 januari in de mooie ambiance van Foroxity een nieuwjaarsbijeenkomst met als gaststpreker Lilianne Ploumen...

Afsluiting kweekvijver traject 2019

E-Magazine

20 december 2019

Ook in 2019 was er weer een kweekvijvertraject van SMKK en FAM! Door de grote belangstelling zijn er zelfs 2 trajecten van start gegaan. Voor beide groepen was op 18 december jl. de afsluiting met certificaatuitreiking. Het verschil in de 2...

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.