donderdag 27 juni 2019

Religies & Isme's

Diversiteit en Verbinding

Er gaat geen dag voorbij waarbij we worden geconfronteerd met de verharding van de samenleving en de toenemende polarisatie. Deze zorgwekkende ontwikkelingen hebben zich de afgelopen jaren verspreid over verschillende werelddelen. Dit zorgt voor meer angst, wantrouwen en vooroordelen binnen de maatschappij. In sommige gevallen zorgt het ervoor dat bevolkingsgroepen recht tegenover elkaar staan. Dit veroorzaakt meer onveilige en gevaarlijke situaties binnen onze sociale, maatschappelijke en culturele samenleving.
 
Om een positieve bijdrage te leveren aan deze negatieve spiraal willen wij u een bijzondere presentatie geven genaamd: Religies & Isme's.
Isme's staat voor onder andere extremisme, radicalisme, terrorisme en Idealisme.

Op deze thema-avond gaan wij u informeren en bewust maken over bepaalde feiten en omstandigheden met betrekking tot diverse religies en de Isme's. Na deze presentatie wordt er tijd vrijgemaakt voor een dialoog en vragen. Op deze unieke avond willen wij door verschillende achtergronden en culturen bij elkaar te brengen zorgen voor verbinding en diversiteit. Daarnaast willen wij belangrijke onderwerpen bespreekbaar maken en de negatieve beeldvorming doorbreken middels kennis en bewustwording om meer harmonie, solidariteit en begrip te creëren.
Maar ook om als samenleving succesvoller te zijn in de breedste zin van het woord. 
 
Waar?
Dok 6 in Panningen
 
Deelnemen:
is gratis; aanmelden verplicht via mdaniels@smkk.nl 
 
 
 
 

 

Inschrijven activiteiten

  

* verplicht veld / ** één van beide velden is verplicht

Nieuws

SMKK en PPD te gast bij de Kaderschouw van JONG NL

Proud 2B Fout

24 september 2019

Passend in het thema "Proud 2B Fout" gingen we met jongeren in dialoog over diverse onderwerpen waar zij in hun groepen mee in aanraking kunnen komen. Veel positieve reacties op deze dialogen gehad die we lekker buiten in het zonnetje...

Hoe sta ik de media te woord?

11 september 2019

Hoe sta je de media te woord? Dat blijkt niet voor iedereen altijd even gemakkelijk; hoe bereid ik me voor? Zaterdag 7 september mochten de deelnemers aan de Kweekvijvertraining oefenen onder begeleiding van Marjanne Wassink. Met veel tips...

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.