vrijdag 22 maart 2019

Tentoonstelling 50 jaar Marokkanen in Nederland

22 maart in Amsterdam

Op 14 mei 2019 is het 50 jaar geleden dat Nederland en Marokko een wervingsverdrag ondertekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland is vastgelegd. De verhalen van de arbeidsmigranten van het eerste uur verdienen het om doorverteld te worden aan nieuwe generaties. Deze migratie maakt tevens onderdeel uit van een “gedeelde geschiedenis” voor alle burgers van Nederland. Dit is de reden dat er een landelijk project is opgestart om het moment van 50 jaar Marokkaanse migratie te herdenken. Een van de onderdelen in dit project is een reizende tentoonstelling die we ook in Limburg gaan vertonen, aangevuld met specifiek materiaal uit Limburg.

 

De opening van de tentoonstelling is op 22 maart in Amsterdam. Daarna gaat deze door het land trekken. De organisatie in het Limburgse ligt in handen van 2 provinciale maatschappelijke organisaties PPD (provinciaal platform voor diversiteit) en SMKK (stichting meer kleur en kwaliteit).

Binnenkort vindt u op deze website de data waarop de tentoonstelling in Limburg te aanschouwen is.

 

Klik hier voor de uitnodiging voor 22 maart

 

 

Inschrijven activiteiten

  

* verplicht veld / ** één van beide velden is verplicht

Nieuws

Vlugschrift maart 2019

08 april 2019

Het nieuwe Vlugschrift is verschenen. Klik hier voor de inhoud

Kweekvijver Meer Vrouwen in de Politiek

We gaan weer van start!

27 maart 2019

WIL JIJ ALS VROUW IN DE POLITIEK HET VERSCHIL MAKEN WIL JIJ INVLOED UITOEFENEN OP BESLUITVORMING WIL JIJ JE POSITIE VERSTERKEN IN JE WERK Meld je dan aan en doe met ons mee! Op 11 mei start de 4e...

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.