Foto's

Bezoek Gouverneur Theo Bovens

In zijn kennismakingstour door Limburg heeft gouverneur Theo Bovens op woensdag 25 september een bezoek gebracht aan de 5 Limburgse vrouwenorganisaties (KVG, LKV, ZijAktief, FAM en SMKK). In het Roermondse ondernemershuis vond deze bijeenkomst plaats. De vrouwenorganisaties hadden een themabijeenkomst "samenwerken" opgezet. Onder begeleiding van bureau Profiel ASL zijn diverse aspecten van samenwerken aan de orde gekomen.

LKV en SMKK presenteerden elk een eigen project waarin "samenwerken" centraal staat. Voor SMKK is dat het project BESMA (=glimlach). Een project dat als pilot in Roermond is gestart om migrante 55+ vrouwen te stimuleren weer in de samenleving te participeren. Dit project is inmiddels ingebed in een lokale organisatie ('t Paradies) waar de vrouwen tweewekelijks elkaar en ook autochtone vrouwen ontmoeten en aan activiteiten deelnemen. Een groep vrijwilligers begeleidt dit project. De dag na deze presentatie is in Weert het startschot gegeven voor een gelijk project in deze gemeente. De opkomst was overweldigend.

Van het project BESMA is een brochure gemaakt. Het eerste exemplaar is op 25 september aangeboden aan de gouverneur.

 

Activiteiten

Nieuws

Symposium Diversiteit op de Werkvloer

23 mei 2022

Donderdag 19 mei vond in het Gouvernement in Maastricht een symposium plaats waarin de aandacht is gevestigd op diversiteit op de werkvloer. Naast de provincie en de SER Diversiteit in Bedrijf zaten ook de MO's (SMKK, PPD, ADV Limburg en...

Gezegend Suikerfeest

Einde maand Ramadan

01 mei 2022

Op 2 mei eindigt de vastenmaand Ramadan. We vieren dat het Suikerfeest. SMKK wenst u een gezegend Suikerfeest.

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.