Nieuws

maandag 26 oktober 2020

Gratis loopbaanadvies

Subsidieregeling van de Rijksoverheid

 

De subsidie is voor iedereen vanaf 18 jaar tot aan de pensioengerechtigde leeftijd die een relatie met de NL arbeidsmarkt heeft (en geen student is). Dat betekent werkenden, werkzoekenden, flexwerkers, ZZP’ers, ambtenaren, íedereen. Waarom? Omdat de verwachting is dat de economie als gevolg van de corona-crisis behoorlijk gaat veranderen en daarmee ook de arbeidsmarkt. De subsidie is onderdeel van het NOW3 corona maatregelenpakket (in augustus was de eerste gesubsidieerde ronde van loopbaantrajecten, binnen 1 maand waren alle 20.000 trajecten ingezet en kon niemand meer deelnemen – vandaar nu een nieuwe ronde loopbaantrajecten). Er zijn 50.000 trajecten beschikbaar. De aanmeldingen lopen in hoog tempo, dus voor geïnteresseerden is het van belang snel te handelen.

Wat ontvangen deelnemers:

-          Een uitgebreide arbeidsmarktscan

-          4 loopbaangesprekken

-          Een ontwikkelplan

-          Eventuele verdere oriëntatie op bij- of omscholing.

 

Het traject wordt enkel geboden door erkende loopbaanadviseurs. Deelnemers hoeven NIETS te betalen (ook niet voor te schieten). De loopbaancoach vraagt de subsidie aan en handelt de administratie daaromtrent af. Het traject staat voor een waarde van € 700,-.

Het traject is volledig online te volgen, maar deelnemers mogen onder de geldende coronavoorschriften ook in persoon naar de praktijk van de loopbaancoach komen.

 

Voor meer vragen over de subsidieregeling: www.hoewerktnederland.nl en 

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid/nieuws/2020/09/29/brede-steun-in-de-tweede-kamer-voor-steun--en-herstelpakket

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.