Nieuws

woensdag 30 maart 2022

Kweekvijver weer van start

Meer vrouwen in de politiek

Kweekvijvertraject 'Meer vrouwen in de politiek'

Je bent politiek actief, of je denkt erover na om politiek actief te worden. Dan is het fijn om informeel, laagdrempelig en in een veilige setting samen met andere vrouwen kennis op te doen. Wij organiseren al meer dan 15 jaar met veel succes het Kweekvijvertraject voor politiek actieve vrouwen.

Wij gaan je helpen jouw doelen te realiseren.

Zaterdag 14 mei, 10.00 – 16.00 (incl. lunch) bij Bizpoint bedrijvencentrum in Roermond.

Overtuigend Debatteren
Hoe zorg je dat het lukt om politieke doelen te halen in de publieke arena? Naast dat de deelnemers sterk worden in debatteren krijgen zij inzicht in de rollen en instrumenten & de vergaderstructuur.

Donderdag 19 mei, 18.30 – 21.30 (incl. broodje/soep) bij Bizpoint bedrijvencentrum in Roermond.
In gesprek met ervaren politica
Tips en handvatten van ervaren politica. Het eerlijke verhaal, over de ups en downs en ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Zaterdag 4 juni, 10.00 – 16.00 (incl. lunch) bij Bizpoint bedrijvencentrum in Roermond.
Bewust beïnvloeden
Lobby is een cruciaal onderdeel van het bedrijven van politiek. Zonder de wandelgangen blijven ideeën slechts bij woorden. In deze bijeenkomsten gaan we kijken hoe je als politica kan zorgen voor een meerderheid

Donderdag 16 juni, 18.00 – 21.30 (incl. broodje/soep) in een raadszaal (NTB) 
In de huid van een gemeenteraadslid
In deze actieve simulatie krijgen de deelnemers de kans om te ervaren hoe het is om in een gemeenteraad te zitten. De uitdaging is om met hun fractie hun politieke doelen te realiseren.

Je gaat leren om overtuigend te debatteren, bewust te beïnvloeden, te onderhandelen en je kruipt in de huid van een gemeenteraadslid. Ook gaan we in gesprek met ervaren politica over wat ze hebben geleerd. De kweekvijvers hebben de afgelopen jaren hun succes bewezen, waardoor vele Limburgse vrouwen politiek actief zijn geworden. Vrouwen van allerlei leeftijden en verschillende achtergronden.
Ze hebben allemaal veel in hun mars, maar niet het netwerk, het zelfvertrouwen of de juiste handvatten om de stap naar de politiek daadwerkelijk te zetten. Of soms hebben ze simpelweg alleen nog dat laatste duwtje nodig. Overweeg jij de stap naar de politiek te zetten of ben je benieuwd wat het politieke veld precies inhoudt? Dan is de kweekvijver echt iets voor jou!

Er wordt gewerkt aan het krachtiger en efficiënter inzetten van ieders kwaliteiten. Benieuwd? Meld je dan nu aan! Er zijn beperkt aantal plaatsen. 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.