Nieuws

donderdag 05 november 2020

Professionele hulp bieden aan mensen met een migratieachtergrond

Alliantie:

Veel mensen met een migratieachtergrond krijgen niet de professionele hulp die zij nodig hebben. Zij weten de weg niet of vinden de drempel te hoog. SMKK maakt onderdeel uit van het project "Alliantie van binnenuit" en helpt deze mensen op weg.

Huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, meisjesbesnijdenis, huwelijksdwang, achterlating en discriminatie van LHBTI-personen, ongelijkheid tussen vrouwen en mannen zijn problemen die nog dagelijks spelen binnen de verschillende culturele gemeenschappen in vele gemeenten. Veel mensen met een migratieachtergrond krijgen niet de professionele hulp die zij nodig hebben. De Alliantie Verandering van Binnenuit en het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) willen gemeenten helpen met het bevorderen van preventie en vroegsignalering. 

SMKK maakt onderdeel uit van deze Alliantie; wij verzorgen dialoogbijeenkomsten in de provincie Limburg om vrouwen de weg naar de professionele hulp te wijzen.

Voor meer informatie: neem contact met ons op!

https://www.movisie.nl/artikel/professionele-hulp-bieden-aan-mensen-migratieachtergrond?utm_campaign=MovisieMail&utm_content=30.09.2020&utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.