Nieuws

maandag 23 mei 2022

Symposium Diversiteit op de Werkvloer

Donderdag 19 mei vond in het Gouvernement in Maastricht een symposium plaats waarin de aandacht is gevestigd op diversiteit op de werkvloer. Naast de provincie en de SER Diversiteit in Bedrijf zaten ook de MO's (SMKK, PPD, ADV Limburg en Sharepower) in de organisatie. Gedeputeerde Mw. Madeleine van Toorenburg opende de bijeenkomst. 

Vervolgens gaf de provincie aan hoe zij zelf aandacht besteden aan meer diversiteit in de eigen organisatie bij monde van Directeur Carola van der Weijden. Trainee Nestar Lakot nam ons mee in haar persoonlijke verhaal en de kansen die zij hier in Limburg geboden kreeg.

Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben meerdere bedrijven het charter diversiteit ondertekend. Tijdens het symposium gingen zij in gesprek met de SER om toe te lichten wat hun intenties zijn en waarom zij het charter hebben ondertekend. Keynote speaker Hassan Najja nam ons mee in zijn persoonlijke verhaal in het kader van diversiteit. Meerdere maatschappelijke organisaties namen deel aan de paneldiscussie onder leiding  van de SER. Tot slot sprak Mw. Constance Sommerey (Universiteit Maastricht). 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.