Nieuws

donderdag 07 maart 2019

Van binnenuit veranderen

Handvatten voor gemeenten om zelfbeschikking in migranten- en vluchtelingengemeenschappen te bevorderen

Al decennialang werken migranten- en vluchtelingenorganisaties aan de bevordering van zelfbeschikking. Dat gaat bijvoorbeeld over zelf mogen kiezen met wie je trouwt en zelf beslissen over je kleding en opleiding. Met name voor vrouwen en LHBT’s in sommige migranten- en vluchtelingengemeenschappen is dat niet vanzelfsprekend. De Alliantie ‘Verandering van Binnenuit’ bundelt alle kennis. Ze adviseert gemeenten hoe zij kunnen samenwerken met de organisaties om zelfbeschikking voor hun inwoners te bevorderen. Op 8 maart verschijnt hierover een praktische handreiking.

Veel gemeenten werken al meer of minder intensief samen met migranten- en vluchtelingenorganisaties. En dat is nodig, want het vraagt veel van de (meestal) vrijwilligers die als intermediair of gespreksleider in hun achterban een mentaliteitsverandering op gang brengen. Vanuit haar taak in de bescherming en emancipatie van haar burgers kan de gemeente dit proces op verschillende manieren ondersteunen. De handreiking ‘Verandering van Binnenuit’ biedt de gemeente handvatten om de samenwerking met migranten- en vluchtelingenorganisaties op het thema zelfbeschikking te starten of te versterken.

 

https://www.movisie.nl/artikel/binnenuit-veranderen?utm_medium=email&utm_campaign=MovisieMail&utm_content=070319&utm_source=Nieuwsbrief

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.