Nieuws

woensdag 02 maart 2016

Weerbaarheid tegen radicalisering

SMKK, PPM en de Provincie Limburg hebben de handen ineen geslagen in een project om de ontwikkeling van radicalisering te voorkomen. Het doel is het bespreekbaar maken van dit onderwerp en bewustwording te creeren. Met het inzetten van sleutel- en vertrouwenspersonen bieden we ouders, jongeren, onderwijs en moskee(besturen) ondersteuning. Voor de training en begeleiding van de vertrouwenspersonen is samenwerking gezocht met de landelijke organisatie SMN. Het project is vooral opgezet om een preventieve aanpak te realiseren waarbij de jongere centraal staat met daarbij de nodige aandacht voor de mensen/instellingen in de omgeving van de jongere: t.w. de ouders, het onderwijs en de moskee. 

Donderdag 25 februari was de kick off van het project in Maastricht. Bouchaib Saadane gaf een toelichting op het project en de uitvoering in de gemeenten Sittard/Geleen en Maastricht. Daarna was het woord aan inleider Cherif Al Maliki die de aanwezigen op een inspirerende wijze nadere uitleg gaf over het begrip radicalisering. Namens de Provincie Limburg was gedeputeerde Mw. Marleen van Rijnsbergen aanwezig. Tijdens de kick off bleek al dat veel instellingen/gemeenten getriggerd zijn door de voorliggende aanpak. Afspraken voor samenwerking of nader overleg zijn gemaakt. 

We zijn verheugd dat we op deze kick off ook de vertrouwenspersonen hebben kunnen introduceren. Na afloop  van de bijeenkomst waren zij te gast bij het programma Avondgasten van L1 en op 28 februari bij de radio uitzending De Stemming van L1

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.