Nieuws

maandag 01 juli 2019

Wonen en ouder worden

in Nederland

SMKK, PPD en PAZ zijn enige tijd geleden met een onderzoek gestart naar de behoeften van ouderen uit onze doelgroep m.b.t. wonen. Hoe willen zij ouder worden in Nederland en vooral hoe willen zij wonen? Daaruit kwam een sterke behoefte naar voren om met mensen met dezelfde culturele/etnische achtergrond bij elkaar te wonen met ruimte voor ieders privacy. De woonvorm "hofjes wonen" bleek daar goed bij te passen. De initiatiefnemers hebben het onderzoek verder uitgewerkt en zijn in gesprek gegaan met mogelijke partners waaronder de Provincie Limburg en Wonen Limburg. Beiden hebben het plan positief opgevat. 

Inmiddels zijn we zover dat er een concrete locatie bekend is, waar het hofje gebouwd kan worden. Dat is in de gemeente Weert nabij het centrum. Een perfecte locatie. Het gaat om 8-12 woningen (sociale huur sector). 

Bent u geinteresseerd in deze woonvorm, of wilt u meedenken over hoe de plannen verder uitgewerkt gaan worden? Dan kunt u zich melden bij onze organisatie. We willen vooral van potentiele bewoners welke wensen en behoeften er zijn. Wilt u meer informatie over dit project, ook dan horen we dat graag.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.