Foto's

Afsluiting kweekvijver traject Meer Vrouwen in de Politiek

Het kweekvijver traject Meer Vrouwen in de Politiek is op 28 september afgesloten in het gemeentehuis van Weert. Burgemeester Jos Heijmans was vereerd aan de deelnemers het certificaat te mogen overhandigen. Dagvoorzitter Marianne Wassink startte de bijeenkomst met een interview met raadslid Fanida Kadra uit Weert. Zij was deelnemer in de vorige kweekvijver en inmiddels al 3 periodes raadslid. Hoe heeft zij het ervaren en waarom wil zij andere vrouwen enthousiasmeren voor de politiek? Een kort statement: Politiek is superleuk en verslavend! Je moet wel beschikken over een grote portie geduld; snel iets regelen is er niet bij in de politiek. 

Karin Straus (voormalig VVD Tweede Kamerlid) gaf de deelnemers enkele tips en trucs vanuit haar eigen ervaring. Ook hier kwam naar voren dat "geduld" een goede eigenschap is in de politiek. Tot slot mochten we luisteren naar provinciaal statenlid voor het CDA Maud Hermans. Zij heeft onlangs in De Limburger gereageerd op een artikel over de gunfactor bij mannen om politieke macht en controle aan vrouwen af te staan. Of juist het gebrek daaraan? Onder de titel "Excuustruus? No Way! " nam zij ons mee in haar ervaringen. 

Burgemeester Jos Heijmans reikte aan alle deelnemers een certificaat uit. 

Voorzitter Bahia Fatara van SMKK reikte de brochure die is gemaakt met verhalen van alle deelnemers uit aan alle gasten.

 

Activiteiten

14
nov
2019

Banenmarkt

Kom ook en vind jouw baan! Iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging is welkom op...

19
nov
2019

Dialoogbijeenkomst 50 jaar Marokkanen in Nederland

Van arbeidsmigrant tot Nederlands staatsburger Er is veel veranderd tussen 1969 en 2019....

Nieuws

SMKK en PPD te gast bij de Kaderschouw van JONG NL

Proud 2B Fout

24 september 2019

Passend in het thema "Proud 2B Fout" gingen we met jongeren in dialoog over diverse onderwerpen waar zij in hun groepen mee in aanraking kunnen komen. Veel positieve reacties op deze dialogen gehad die we lekker buiten in het zonnetje...

Hoe sta ik de media te woord?

11 september 2019

Hoe sta je de media te woord? Dat blijkt niet voor iedereen altijd even gemakkelijk; hoe bereid ik me voor? Zaterdag 7 september mochten de deelnemers aan de Kweekvijvertraining oefenen onder begeleiding van Marjanne Wassink. Met veel tips...

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.