Foto's

Afsluiting kweekvijver traject Meer Vrouwen in de Politiek

Het kweekvijver traject Meer Vrouwen in de Politiek is op 28 september afgesloten in het gemeentehuis van Weert. Burgemeester Jos Heijmans was vereerd aan de deelnemers het certificaat te mogen overhandigen. Dagvoorzitter Marianne Wassink startte de bijeenkomst met een interview met raadslid Fanida Kadra uit Weert. Zij was deelnemer in de vorige kweekvijver en inmiddels al 3 periodes raadslid. Hoe heeft zij het ervaren en waarom wil zij andere vrouwen enthousiasmeren voor de politiek? Een kort statement: Politiek is superleuk en verslavend! Je moet wel beschikken over een grote portie geduld; snel iets regelen is er niet bij in de politiek. 

Karin Straus (voormalig VVD Tweede Kamerlid) gaf de deelnemers enkele tips en trucs vanuit haar eigen ervaring. Ook hier kwam naar voren dat "geduld" een goede eigenschap is in de politiek. Tot slot mochten we luisteren naar provinciaal statenlid voor het CDA Maud Hermans. Zij heeft onlangs in De Limburger gereageerd op een artikel over de gunfactor bij mannen om politieke macht en controle aan vrouwen af te staan. Of juist het gebrek daaraan? Onder de titel "Excuustruus? No Way! " nam zij ons mee in haar ervaringen. 

Burgemeester Jos Heijmans reikte aan alle deelnemers een certificaat uit. 

Voorzitter Bahia Fatara van SMKK reikte de brochure die is gemaakt met verhalen van alle deelnemers uit aan alle gasten.

 

Activiteiten

Nieuws

Terugblik voorlichtingsbijeenkomst COVID-19 vaccinatie

in Moskee El Fath Maastricht

02 december 2021

Om de achterban van SMKK en PPD te informeren over de COVID-19 vaccinatie organiseren wij diverse voorlichtingsbijeenkomsten. Waar mogelijk in samenwerking met de GGD. Op 29 november waren we te gast bij Moskee El Fath in Maastricht. Lees...

Terugblik Vrouwendag

Met als thema

27 oktober 2021

Aandacht voor het vrouwenlichaam; onder die noemer organiseerden de 4 provinciale vrouwenorganisaties (FAM!, ZijActief Limburg, LKV en SMKK) een conferentie in het Forum in Roermond. Na een boeiende inleiding verzorgd door Dr. Angela Maas waren...

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.