Foto's

Afsluiting kweekvijver traject Meer Vrouwen in de Politiek

Het kweekvijver traject Meer Vrouwen in de Politiek is op 28 september afgesloten in het gemeentehuis van Weert. Burgemeester Jos Heijmans was vereerd aan de deelnemers het certificaat te mogen overhandigen. Dagvoorzitter Marianne Wassink startte de bijeenkomst met een interview met raadslid Fanida Kadra uit Weert. Zij was deelnemer in de vorige kweekvijver en inmiddels al 3 periodes raadslid. Hoe heeft zij het ervaren en waarom wil zij andere vrouwen enthousiasmeren voor de politiek? Een kort statement: Politiek is superleuk en verslavend! Je moet wel beschikken over een grote portie geduld; snel iets regelen is er niet bij in de politiek. 

Karin Straus (voormalig VVD Tweede Kamerlid) gaf de deelnemers enkele tips en trucs vanuit haar eigen ervaring. Ook hier kwam naar voren dat "geduld" een goede eigenschap is in de politiek. Tot slot mochten we luisteren naar provinciaal statenlid voor het CDA Maud Hermans. Zij heeft onlangs in De Limburger gereageerd op een artikel over de gunfactor bij mannen om politieke macht en controle aan vrouwen af te staan. Of juist het gebrek daaraan? Onder de titel "Excuustruus? No Way! " nam zij ons mee in haar ervaringen. 

Burgemeester Jos Heijmans reikte aan alle deelnemers een certificaat uit. 

Voorzitter Bahia Fatara van SMKK reikte de brochure die is gemaakt met verhalen van alle deelnemers uit aan alle gasten.

 

Activiteiten

Nieuws

Symposium Diversiteit op de Werkvloer

23 mei 2022

Donderdag 19 mei vond in het Gouvernement in Maastricht een symposium plaats waarin de aandacht is gevestigd op diversiteit op de werkvloer. Naast de provincie en de SER Diversiteit in Bedrijf zaten ook de MO's (SMKK, PPD, ADV Limburg en...

Gezegend Suikerfeest

Einde maand Ramadan

01 mei 2022

Op 2 mei eindigt de vastenmaand Ramadan. We vieren dat het Suikerfeest. SMKK wenst u een gezegend Suikerfeest.

meer nieuws
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.