Nieuws

woensdag 22 juni 2016

Bijeenkomst leerkrachten VMBO Maastricht

Weerbaarheid tegen radicalisering

Op 21 juni was het VMBO Maastricht gastheer voor onze informatiebijeenkomst “Weerbaarheid tegen radicalisering”. Deze bijeenkomst is een onderdeel van het provinciale project van Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (SMKK), Provinciaal Platform Minderheden (PPM) en de Provincie Limburg.

 

Ruim 130 medewerkers van deze scholengemeenschap waren aanwezig op deze middag om naar het betoog van de heer Youcef Naimi te luisteren. Op inspirerende wijze gaf hij uitleg over (de interpretatie van ) de Islam. 

SMKK en PPM kiezen ervoor om op een preventieve wijze aandacht te besteden aan de radicalisering. De jongeren staan hierin centraal. Iedereen die een rol speelt bij de opvoeding van de jongeren willen we erbij betrekken. Zo ook het onderwijs. Omdat gekozen is voor een preventieve aanpak, ging Dhr. Naimi vooral in op het herkennen van veranderend gedrag bij jongeren, dat mogelijk kan leiden tot radicalisering. Ook gaf hij handvatten mee hoe als docent het gesprek met de jongeren aan te gaan.

Na de leerkrachten willen SMKK en PPM de leerlingen zelf benaderen. Dit gebeurt na de zomervakantie. Dan leggen we ook de verbinding tussen school en de moskee.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.