Nieuws

woensdag 15 februari 2017

Meer Vrouwen in de Politiek

Startbijeenkomst Kweekvijver traject 8 februari 2017

Vrouwen zijn een inspiratiebron voor andere vrouwen; dat bleek ook weer tijdens de politieke netwerk/informatieavond Meer Vrouwen in de politiek op woensdag 8 februari in het Forum in Roermond.

José Ie, raadslid en oud-wethouder nam ons mee in haar politieke wereld, hoe ze begon en welke ervaringen ze heeft opgedaan. Ook kregen we van haar een snelcursus terminologie in bestuursrecht. 
Een drietal oud-deelneemsters aan het kweekvijvertraject in 2007 vertelde vol enthousiasme over wat de kweekvijver hen heeft opgebracht, hoe het traject en vooral hoe zij elkaar hebben verder helpen. De kweekvijver bracht de een het partijbestuurslidmaatschap, twee anderen zijn gestart als raadslid en oefenen het nog steeds met enthousiasme uit.

Na de pauze wist Alex Klein van Debat.nl ons handige tips en trics over debatteren over te brengen. Zijn workshop was ook voor de aanwezige ervaren politici een eyeopener; bij interacties knikten ze driftig naar elkaar en werd er druk aantekeningen gemaakt.

Een vrouwelijke inspiratiebron is essentieel voor vrouwen om stappen verder te zetten. Ongetwijfeld heeft het enthousiasme de deelnemers geïnspireerd; de aanmeldingen voor de kweekvijver stroomden binnen.

Zaterdag 18 februari starten we met de eerste bijeenkomst met Carla Brugmans over waar de verantwoordelijkheden van de Raad wethouders en burgemeester liggen en hoe gemeentelijke besluitvorming tot stand komt. Vervolgens zal Ilona Eichhorn de workshop ‘Ontspannen presenteren’ begeleiden.

 

KWEEKVIJVERTRAJECT

FAM! en SMKK bieden van februari tot en met september een zestal bijeenkomsten aan waar theoretische kennis over het politieke systeem, interactieve competentieversterkende trainingen en verhalen uit de praktijk van politica’s worden gecombineerd.


LOCATIE (!)
Vanwege de grote belangstelling is de locatie gewijzigd in: Business Center Roerpoort Herten (Roermond)
TIJD
Telkens op een zaterdag van 10.00 uur tot 13.30 uur met aansluitend een lunch.
DATA
Za 18 feb, Za 18 mrt, Za 8 apr, Za 13 mei, Za 8 jul, Za 9 sept 
INVESTERING
De cursuskosten voor de 6 bijeenkomsten (6 lesdagen incl. studiematerialen en lunch) bedragen € 150,- en € 200,- indien de werkgever of politieke partij betaalt. 
 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.