Nieuws

zaterdag 28 april 2018

Startbijeenkomst Meer Vrouwen in de Politiek

26 april in het Bibliocenter in Weert

FAM en SMKK organiseren een nieuwe kweekvijver # MVIP (Meer Vrouwen in de Politiek). 

Donderdag 26 april vond in Weert een orienterende bijeenkomst plaats onder dagvoorzitterschap van Carla Brugman. Politica vertelden uit eigen ervaring hoe zij de politieke arena ervaren; hoe zijn zij in de politiek gerold en hoe gaan zij om met het krachtenveld. 

Politica Weike Medendorp gaf de aftrap. De balans M/V is nog steeds heel scheef. Op de kandidatenlijsten van de GR2018 was slecht 28% vrouw. Dat kan toch beter? Waarom aarzelen vrouwen om de stap te zetten? Vaak gaat het om de balans tussen werk, prive en politiek. Van vrouwen wordt verwacht dat zij alle ballen in de lucht houden. Wat als de raadsvergaderingen bijv overdag plaatsvinden, tijdens schooltijden.

Raadsleden Suzanne Winters en Anneke Bours geven een positieve blik op het raadswerk; het werkt verslavend. Zij sporen iedereen aan zelf het initiatief te nemen om politiek actief te worden. Klop gerust aan bij een politieke partij die bij jou past en loop een tijdje mee. 

Twee deelnemers uit de vorige kweekvijver Najat Karime en Martine Roest blikken terug op deze training. Het was voor hen een geweldige ervaring. Zij hebben veel informatie en inzicht gekregen. Maar vooral de onderlinge band en betrokkenheid heeft hen positief gestemd. Dat gaf enorm veel zelfvertrouwen. 

Tot slot konden de aanwezigen meedoen in een workshop van Ilona Eichhorn (Debat.nl) waarin debatteren centraal stond. 

 

Wil jij meedoen aan de kweekvijver, meld je dan snel aan. Op 26 mei gaan we van start. Overige data zijn 30 juni, 1 september, 29 september, 27 oktober en 17 november.

Voor meer informatie klik hier

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.