Nieuws

maandag 23 maart 2020

Terugblik Internationale vrouwendag

We mogen terugkijken op een succesvolle bijeenkomst. Onze belofte ‘vandaag zetten wij vrouwen in hun kracht’ hebben we meer dan waar kunnen maken.

 

Een korte terugblik op de workshops:

Merel van der Wouden
www.merelvanderwouden.com
Je krijgt wat je onderhandelt! Merel gaf in deze workshop belangrijke do’s & don’ts bij salarisonderhandelingen en bij eventuele tariefbepalingen. Een goede voorbereiding blijkt cruciaal; zorg dat je weet wat je waard bent. Benader een gesprek vanuit je toegevoegde waarde. Durf ook grenzen aan te geven en realiseer je dat je houding meer zegt dan wat je zegt (55% van de impact is lichaamstaal). Ze kwam met concrete handvatten hoe dit aan te pakken en zette de aanwezigen duidelijk aan het denken.

 

 

Marianne oude Veldhuis
www.riekenoomen.nl
Senior adviseur Marianne oude Veldhuis gaf namens Rieken & Oomen de workshop ‘Loopbaan in eigen hand’. Rieken & Oomen is sinds 1988 hét bureau voor werving, selectie en interim, helemaal voor vrouwen. De bakken met ervaring kwam duidelijk naar voren tijdens de workshop waarbij een hoop waardevolle adviezen werden gedeeld.

Enkele sollicitatietips
Voeg een duidelijke foto toe met een open en prettige uitstraling. Begin met een goed voorbereide en doordachte pitch. Wees je bewust van wat jouw unique selling point is; iedereen die op gesprek is uitgenodigd voldoet immers aan het profiel, dus wat onderscheid jou van de rest? Wees bewust van wat je te bieden hebt en bepaal van te voren een range waarbinnen je vindt dat het salaris moet zitten. Vraag naar de secundaire arbeidsvoorwaarden en gebruik deze ook in de onderhandelingen. Maak vooraf een lijstje met zaken die jij belangrijk vindt. Durf kritisch te zijn en vragen te stellen. De lijst met bruikbare tips was oneindig en er werd dan ook hard meegeschreven door vele aanwezigen.

 

Madeleine Fontein
www.whatcolourisyourlife.nl

Waarom is het belangrijk om te weten welke kleuren het beste bij je passen?
Dit is zowel belangrijk voor de buitenwereld als voor jezelf. Als je kleur draagt waarbij je je lekker voelt dan straal je dat ook uit. Passende kleur zorgt dat mensen kunnen zien hoe mooi je bent en wat je goed past, dat zorgt dat je het beste tot je recht komt. In deze workshop vond een globale kleurenanalyse plaats op warme of koele kleuren.

 

Paul Fekkes en Inge van den Heuvel
www.paulfekkes.com www.meringe.nl

Waarom een sollicitatie video?
Je kunt je motivatie onderbouwen met beeld. Mensen zijn visueel ingesteld en dit helpt recruiters en HR-managers om jou als persoon beter te onthouden. Het onderscheid je van andere kandidaten: de meesten doen het nog niet.

Wat kun je met een sollicitatievideo?
Reageren op een vacature en/of een persoonlijke open sollicitatie maken die eruit springt en opvalt tussen de geschreven sollicitaties, je kunt het delen via social media, je kunt je vrienden en kennissen hiermee duidelijk maken waar je naar op zoek bent, ze kunnen het nog een keer nakijken en ze kunnen het delen met potentiele werkgevers. Dus met andere woorden je kunt het verspreiden via ambassadeurs. Het resultaat van de workshop waren dan ook een aantal mooie sollicitatievideo’s!

 

Floor Noten
www.facebook.com/FloorNotenSupport
Zakelijk fotograferen
Een goede foto op je CV? Daar heb je geen professionele fotograaf voor nodig, maar kan je na deze workshop heel goed zelf. Met de handige tips en een paar trucjes kom je goed tot je recht op een zakelijke selfie.

 

Carla Peters
www.maacwerk.nl

Solliciteren kun je leren

Carla Peeters van Maacwerk ging in op de voorbereidingen op het sollicitatiegesprek met do’s en dont’s. Hoewel een aantal tips een vanzelfsprekendheid lijken, blijkt dat in de praktijk toch niet altijd het geval te zijn. Zorg ervoor dat je CV en je brief matchen met jou als persoon. Een hulpmiddel hiervoor is de zgn. STARR methode (Situatie, Taal, Actie, Reflectie, Resultaat).  Aan de hand van deze methode kun je met een specifiek eigen voorbeeld een situatie beschrijven die aangeeft waarom jij de geschikte kandidaat voor de betreffende job bent.

Bereid je goed voor op het gesprek door je te verdiepen in het bedrijf en de functie. Neem vooraf al een telefonisch contact op (je hebt dan al van je laten horen). Blijf in het gesprek vooral positief en denk in mogelijkheden. Het spreekt voor zich dat je ook aandacht besteed aan de wijze waarop je gekleed gaat bij een sollicitatiegesprek. Past het bij het bedrijf en/of de functie? Maar vooral past het bij jou?

Het is altijd een goede geste om na afloop van het gesprek een korte briefje te sturen om te bedanken voor het prettige gesprek. Gebruik je netwerk als je op zoek bent naar een andere baan. Zie jezelf als een (uniek) product.

Naast de diverse workshops waren er ook HR-managers die persoonlijk advies gaven aan de deelnemers; Anouk Hendriks, Accountmanager Flexibility Limburg, Theo Hendrikx, Hoofd P&O CITAVERDE College en Ine Jacobs, Projectleider Piuspark. Voor deelnemers die een mooie sollicitatie video of zakelijke selfie wilden maken was er ook een aanbod voor visagie door Celeste Dorio.

 

Voor meer foto's kijk in ons foto album https://www.smkk.nl/foto-s/album/66

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.